Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen van anderen die jou voorgingen

Het is moeilijk een prijs te noemen zonder dat wij jouw dak hebben kunnen bekijken. Zo zijn er een aantal zaken die van invloed zijn op de kosten van een bitumen dak. Denk aan:
 • De hoogte (hoe hoger het dak, hoe meer veiligheidsmaatregelen er nodig zijn)
 • De gewenste afwerking (de mate van gewenste afwerking zoals daktrim, goten, dakgrind, doorvoeren, etc)
 • Het materiaal (de verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen waaruit u een keuze kunt maken en wij u adviseren)
 • Hoe goed de werkplek is te bereiken (bij moeilijk te bereiken plakken moet mogelijk een steiger worden opgebouwd of op een andere manier toegang worden verschaft tot het dak)
Tijdens een gratis adviesgesprek bij jouw op locatie, nemen we alles door en geven wij je na afloop een prijsofferte, zodat je precies weet waar je aan toe bent. 
De afwerking van een plat dak is vaak het meeste werk. Voor het oog is dit ook het belangrijkst. Op het dak zal je namelijk niet vaak komen, maar er tegenaan kijken doet je wel vaak. Daarom is dit een belangrijk onderdeel bij dak werkzaamheden. Hieronder een korte uitleg over de afwerking die wij kunnen realiseren. Denk hierbij aan:
 • Zink en lood werkzaamheden (zoals hemelwater afvoer, afdekkappen, kraallijsten, dakgoten en afwerking dakkapellen)
 • Dakdoorvoeren (ontluchting, aanvoer verse lucht, ventilatie kanalen, afvoer afzuigkap/droger/open haard)
 • Grind afwerking (zoals kiezels en zand op uw dak om te beschermen tegen UV straling en voor extra isolatie)
 • Daktrim (voor een mooie afwerking van het dak op de gevel en om beter te beschermen tegen water)

Elk gebouw is anders en iedereen heeft weer andere wensen. Daarom bespreken wij altijd per opdracht met de klant wat de wensen zijn en doen daar een passende offerte op.

Het isoleren van een plat dak is erg belangrijk. Mocht je je dak willen vernieuwen en er is nog geen isolatie aangebracht? Dan is het echt een aanrader om direct ook door ons de isolatie aan te laten brengen. Isolatie kan als volgt worden aangebracht:
 • Plat dak isoleren aan de binnenkant
 • Plat dak isoleren aan de buitenkant
 • Plat dak isoleren met dakplaten

Het voordeel is dat je minder stookkosten hebt in de winter en in de zomer blijft het koeler. Ook kan je door isolatie minder geluidsoverlast ervaren van buiten.
Bitumen daken gaan minimaal 25 jaar mee. Bij goed onderhoud kan dit nog vele jaren extra zijn! Laat daarom door ons ook het onderhoud aan jouw dak uitvoeren, zodat je nog langer kunt genieten van je dak.
Het onderhouden van een plat dak is niet veel werk, maar het is wel belangrijk om de levensduur van bitumen zo lang mogelijk te maken. Wij raden aan om jaarlijks een keer alle mossen, algen en bladeren van het dak te verwijderen. Dit is echter niet per se nodig. Bitumen daken gaan minimaal 25 jaar mee. Bij goed onderhoud kan dit nog vele jaren extra zijn!

Dak onderhoud kan je ook door ons laten doen. Wij kunnen jouw dak inplannen op onze jaarlijkse onderhoudsronden, zodat we elk jaar of om het jaar bij jouw langs komen om het dak geheel schoon te maken en meteen te kunnen inspecteren of alles nog in orde is.